Chundelka s bramborovými noky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme těsto na bramborové noky. Syrové brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme a v míse je smícháme s 1 vejcem a hrubou moukou. Těsto musí mít polotuhou konzistenci. Těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme cibuli, kterou si v pánvi na másle osmažíme dozlatova. V hrnečku s mlékem (1 dl) rozšleháme 2 vejce.
  • 2
    Noky nabíráme lžičkou a dáváme je do hrnce s vařící osolenou vodou (5 dl). Pak přidáme usmaženou cibuli, rozšlehaná vejce, přilijeme 4 dl mléka, polévku dochutíme polévkovým kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.