Chundelka s bramborovými noky
45 min.
Ingredience
- 650gramůBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaPolévkové koření
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme těsto na bramborové noky. Syrové brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme a v míse je smícháme s 1 vejcem a hrubou moukou. Těsto musí mít polotuhou konzistenci. Těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme cibuli, kterou si v pánvi na másle osmažíme dozlatova. V hrnečku s mlékem (1 dl) rozšleháme 2 vejce.
- 2Noky nabíráme lžičkou a dáváme je do hrnce s vařící osolenou vodou (5 dl). Pak přidáme usmaženou cibuli, rozšlehaná vejce, přilijeme 4 dl mléka, polévku dochutíme polévkovým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.