Chutná jednoduchá domácí pizza
75 min.
Ingredience
- 360mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaMed včelí
- 0,5lžičkaSůl
- 3gramyDroždí sušené
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceOregano sušené
- 20gramůŠunka dušená
- 20gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůSýr Parmezán
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
246 mg
Cukr
867 mg
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 2Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
- 4Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta na ní vyválíme kulatou placku o síle 1 centimetr, kterou přeneseme na vymazaný pečicí plech. Okraje po celém obvodu mírně nadzvedneme. Těsto potřeme olivovým olejem a pak ještě rajčatovým protlakem, posypeme částí bylinek. Přidáme plátky šunky, nakrájené žampióny, posypeme nastrouhaným sýrem a zbylými bylinkami.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pizzu v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud okraje těsta a sýr nemají nemají zlatavou barvu.
- 6Pizzu podáváme teplou, chutná je ale i studená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.