Chutná sýrová omáčka z tvrdých sýrů

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 220mililitrůMléko plnotučné
    • 100gramůSýr Gran Moravia
    • 100gramůSýr Niva (Rokfór)
    • 100gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 100gramůSýr tavený smetanový
    • 2lžícePetržel - nať
    • 2špetkySůl
    • 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
136 mg
Cukr
125 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdé sýry: Gran Moravia, Niva, Eidam jemně nastrouháme. Petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V rendlíku ohřejeme mléko. Do mléka vložíme 100g smetanového taveného sýru. Za stálého míchání necháme sýr rozpustit a když mléko pomalu přichází k varu, zamícháme do něj nastrouhané sýry. Stále mícháme a když jsou sýry rozpuštěné, omáčku dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme ji teplou k různým druhům těstovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.