Chutná sýrová omáčka z tvrdých sýrů
20 min.
Ingredience
- 220mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůSýr Gran Moravia
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůSýr tavený smetanový
- 2lžícePetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
136 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdé sýry: Gran Moravia, Niva, Eidam jemně nastrouháme. Petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 2V rendlíku ohřejeme mléko. Do mléka vložíme 100g smetanového taveného sýru. Za stálého míchání necháme sýr rozpustit a když mléko pomalu přichází k varu, zamícháme do něj nastrouhané sýry. Stále mícháme a když jsou sýry rozpuštěné, omáčku dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme ji teplou k různým druhům těstovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.