Chutná volská oka s kopřivami
20 min.
Ingredience
- 50gramůKopřiva
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyVejce slepičí
- 4špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z omytých mladých vršků kopřiv setřepeme vodu a osušíme je. Otrháme z nich listy, pokrájíme je na nudličky, přibližně 1cm široké. Kopřivy dáme na rozehřátý olej a v pánvi je restujeme přibližně 2 minuty. Pak je rozdělíme i s omastkem na 4 díly, které rozdělíme do misek už rozehřáté pánve na volská oka. Do každé misky s kopřivami rozklepneme po jednom vejci. Osolíme je, opepříme a posypeme červenou paprikou. Smažíme je do doby, dokud bílek a částečně i žloutek neztuhne.
- 2Volská oka s kopřivami servírujeme hned horká. Rajčata omyjeme, pokrájíme je na osminky. Volská oka s kopřivami dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned je servírujeme.
- 3Podáváme k nim čerstvý bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.