Chutney ze zralých rajčat
40 min.
Ingredience
- 1500gramůRajčata
- 2kusyCibule
- 175mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaKardamom
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Zralá rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem je rozvaříme.
- 2K rozvařené směsi vmícháme polovinu octa, sůl a koření. Přivedeme do varu a povaříme do hustoty marmelády.
- 3Ve zbylém octu rozpustíme cukr a přidáme do kastrolu k chutney. Za stálého míchání vaříme asi 15 minut.
- 4Husté, ještě horké chutney rozlijeme do čistých sklenic a dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.