Chutný celerový salát s majonézou a bylinkami
25 min.
Ingredience
- 400gramůCeler bulvový
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 1,5lžícePažitka
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyokurky sterilizované
- 250mililitrůMajonéza
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
50 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý podzimní celer omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky velikosti zápalek, v mise je pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a odložíme na chvilku do chladničky.
- 2Z omyté petrželky kudrnky a pažitky setřepeme vodu a bylinky pokrájíme nadrobno. Vejce uvařené natvrdo (vařili jsme ho 8-10 minut) oloupeme, bílek a sladkokyselé okurky nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy k nudličkám celeru. Přidáme žloutek, který protlačíme přes sítko, kvalitní majonézu a hořčici. Salát promícháme, přidáme podle chuti sůl, pepř a bylinky.
- 3Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.