Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem
27 min.
Ingredience
- 400gramůFazole červené sterilované
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 1kusCizrna konzervovaná
- 1kusCibule červená
- 2lžíceMáta
- 1lžíceKerblík
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 12plátkůVeka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžíceCitrónová šťáva
- 400gramůTuňák ve vlastní šťávě
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
4 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve scedíme z nálevu konzervované červené a bílé fazole, konzervovanou cizrnu, poté luštěniny dáme do mísy.
- 2Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky. Omyté lístky máty a kerblíku posekáme nadrobno. Bylinky s cibulí přidáme k fazolím, promícháme, vše pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme kousky tuňáka ve vlasní šťávě a vidličkou je zlehka vmícháme do salátu.
- 3V toustovači dozlatova opečeme plátky veky, potřeme je rozpůleným stroužkem česneku. Na horké plátky veky navršíme fazolový salát s tuňákem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.