Chuťovky s ústřicemi
15 min.
Ingredience
- 7krajícůChléb celozrnný žitný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůSalát kadeřavý
- 200gramůÚstřice
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
934 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice uvaříme v páře asi 5 minut, necháme vychladnout, vyjmeme maso. Z plátků žitného chleba vypíchneme 20 malých koleček.
- 2Rozmícháme zakysanou smetanu a plátky chleba stejnoměrně potřeme.
- 3Špičky kadeřavého salátu opláchneme, vodu střepeme a upravíme na plátky chleba.
- 4Na plátky rozdělíme ústřice, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem. Chuťovky můžeme podávat vychlazené nebo ustálené na pokojovou teplotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.