Cibulačka s krupicovou jíškou
25 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kusBujón hovězí
- 40gramůPšeničná krupice
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krupici osmahneme na rozehřátém másle a odstavíme z plotny. Vmícháme vejce a mícháme na mírném ohni, až se utvoří malé žmolky.
- 2Směs zalijeme vodou, osolíme, přidáme bujón a přivedeme k varu. Nakonec přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a povaříme ještě 5 minut.
- 3Před podáváním posypeme polévku nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.