Cibulačka s libečkem
30 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžíceLibeček
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSádlo škvařené
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Libeček omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V hrnci na rozpuštěném másle se sádlem zpěníme cibuli. Přisypeme hladkou mouku, kterou za stálého míchání osmažíme do růžova. Postupně přilijeme litr vody, stále mícháme, abychom jíšku rozmělnili a přivedeme k varu. Přisolíme podle chuti, přidáme kmín a vaříme přibližně 15 minut. Nakonec přimícháme mléko s rozkvedlaným vejcem, libeček, krátce povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.