Cibulačka se sýrem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramCibule
- 300gramůSýr ementálského typu
- 2decilitryVíno červené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5gramůBobkový list
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zahřejeme máslo, dáme do něho med a přidáme na velké měsíčky nakrájenou cibuli, stálým mícháním cibuli osmahneme, vhodíme bobkový list, posypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vínem, vyvaříme víno, zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem.
- 2Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.