Cibulačka se zapečeným toastovým chlebem
25 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 4krajíceChléb toastový
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
43 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky, které osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném másle. Přisypeme mouku, osmažíme, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a vegetou. Povaříme 20 minut a odstavíme z ohně.
- 2Toastový chléb po obou stranách pokapeme olejem a naskládáme na suchý plech. Na každý krajíc toastu položíme plátek sýra a vložíme do horké trouby zapéct a roztavit sýr. Po vytažení z trouby posypeme sýr majoránkou.
- 3Horkou polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch polévky položíme zapečený toastový chléb a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.