Cibulačka za 5 minut podle Ládi Hrušky
20 min.

Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 3kusyCibule
- 15gramůMáslo čerstvé
- 5gramůCukr krupice
- 200mililitrůVíno bílé
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý celý
- 1kusBujón hovězí
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme cibuli asi 7 minut zesklovatět.
- 2Zalijeme bílým vínem, přilijeme vodu s rozpuštěným bujónem a vaříme asi 5 minut.
- 3Před servírováním polévku na talíři zasypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.