Cibule po orientálsku
65 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 750mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůOcet vinný
- 150gramůHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusBobkový list
- 3gramyTymián čerstvý
- 120gramůCukr moučkový
- 1kilogramCibule
- 5gramůPetržel - nať
- 80mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme menší cibule, zalijeme vodou, octem, olivovým olejem, rajským protlakem, přisypeme cukr, hrozinky, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem, snítkou tymiánu a větvičkou petržele. Vše přivedeme k varu a odkryté vaříme 50 minut.
- 2Tekutina by se měla po dobu vaření vyvařit natolik, že by směs měla být mírně zhoustlá.
- 3Vždy dvě celé cibule upravíme na dezertní talířek a přelijeme omáčkou, která vznikla při vaření. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.