Cibule se špenátovou nádivkou
65 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Gruyére
- 12kusůBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy omyjeme a necháme 4 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté vyjmeme z vody a necháme dlouze okapat.
- 2Cibule oloupeme a skrojíme ve 2/3 výšky. Vydlabeme dužinu.
- 3Skrojky i dužinu si necháme na další zpracování stranou.
- 4Vydlabané cibule podusíme na polovině rozpáleného másla, přiklopené pokličkou. Občas otočíme. Zbytky cibule pokrájíme na drobné kousky a osmažíme na druhé polovině másla.
- 5Špenát smícháme s osmaženou cibulí, smetanou, rozšlehanými vejci, strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme.
- 6Cibule naplníme vzniklou nádivkou. Bobkové listy necháme spařit ve vroucí vodě. Poté na každou z plněných cibulí přivážeme nití tři kousky bobkového listu.
- 7Cibule vyskládáme do zapékací nádoby a necháme zapéct 20 minut při 225 °C.
- 8Před podáváním odstraníme nitě a bobkové listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.