Cibule se špenátovou nádivkou

65 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy omyjeme a necháme 4 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté vyjmeme z vody a necháme dlouze okapat.
  • 2
    Cibule oloupeme a skrojíme ve 2/3 výšky. Vydlabeme dužinu.
  • 3
    Skrojky i dužinu si necháme na další zpracování stranou.
  • 4
    Vydlabané cibule podusíme na polovině rozpáleného másla, přiklopené pokličkou. Občas otočíme. Zbytky cibule pokrájíme na drobné kousky a osmažíme na druhé polovině másla.
  • 5
    Špenát smícháme s osmaženou cibulí, smetanou, rozšlehanými vejci, strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Cibule naplníme vzniklou nádivkou. Bobkové listy necháme spařit ve vroucí vodě. Poté na každou z plněných cibulí přivážeme nití tři kousky bobkového listu.
  • 7
    Cibule vyskládáme do zapékací nádoby a necháme zapéct 20 minut při 225 °C.
  • 8
    Před podáváním odstraníme nitě a bobkové listy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.