Cibulka sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
50 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 3kusyBobkový list
- 1litrVoda pitná
- 7,5decilitrůOcet kvasný lihový
- 30gramůSůl
- 20gramůCukr krystal
- 1lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Malou cibulku očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Proložíme bobkovým listem.
- 2Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku.
- 3Sklenice důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 25 minut při teplotě 80 °C nebo 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.