Cibulová omáčka
30 min.
Ingredience
- 450gramůCibule
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku.
- 2Přidáme drcený pepř, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku.
- 3Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a dobře provaříme. Potom omáčku přecedíme a dosolíme. Procezenou omáčku ještě krátce povaříme.
- 4Cibulovou omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.