Cibulová omáčka k vařenému masu
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kostkaBujón hovězí
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
888 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli v pánvi na rozehřátém másle jemně osmažíme, přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostky bujonu a vaříme, aby se bujon rozpustil. V hrníčku rozšleháme vodu s moukou a za stálého míchání ji přiléváme do omáčky. Omáčku vaříme tak dlouho, až bude úplně hladká. Ke konci opepříme, osolíme a podle vlastní chuti přidáme pár kapek citrónové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.