Cibulová omáčka k vařenému masu

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
888 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli v pánvi na rozehřátém másle jemně osmažíme, přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostky bujonu a vaříme, aby se bujon rozpustil. V hrníčku rozšleháme vodu s moukou a za stálého míchání ji přiléváme do omáčky. Omáčku vaříme tak dlouho, až bude úplně hladká. Ke konci opepříme, osolíme a podle vlastní chuti přidáme pár kapek citrónové šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.