Cibulová omáčka s vínem
55 min.
Ingredience
- 350gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1,5lžíceOcet vinný
- 60mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
- Na omáčku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 40mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle na mírném plameni smažíme alespoň 10 minut za častého míchání. Poté vmícháme pepř, bobkový list, ocet a víno. Dusíme, až se množství tekutiny zredukuje.
- 2Mezitím z másla a mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme rajčatový protlak, zředíme zeleninovým vývarem, vínem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně propasírujeme do cibule, osolíme a osladíme, přibližně 5 minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.