Cibulová omáčka slovenská
70 min.
Ingredience
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 160gramůCibule
- 100mililitrůOcet vinný červený
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůPodravka
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a usmažíme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Vedle v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, zasypeme 1 větší lžičkou podravky, osmahneme, zalijeme octem a podusíme. Obsah pánve nalijeme do hrnce a vaříme, občas sebereme přebytečný tuk, který se tvoří na povrchu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.
- 3Omáčku používáme v teplé i ve studené kuchyni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.