Cibulová pivní omáčka
40 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKmín drcený
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5kusMasox
- 1lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nahrubo je nakrájíme.
- 2V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme do něj cukr a mícháme, dokud nemá zlatavou barvu. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přimícháme k ní mouku. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme pivem a vodou, přidáme rozdrobený Masox, podle chuti ochutíme kmínem, opepříme a osolíme a za stálého míchání omáčku 15 minut vaříme. Pak ji přecedíme a dochutíme octem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.