Cibulová pivní omáčka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nahrubo je nakrájíme.
  • 2
    V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme do něj cukr a mícháme, dokud nemá zlatavou barvu. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přimícháme k ní mouku. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme pivem a vodou, přidáme rozdrobený Masox, podle chuti ochutíme kmínem, opepříme a osolíme a za stálého míchání omáčku 15 minut vaříme. Pak ji přecedíme a dochutíme octem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.