Cibulová polévka krémová s krutony

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme. Na másle zpěníme cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut.
  • 2
    V mezičase v hrnci usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, zašleháme vodu a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Poté do jíšky propasírujeme uvařenou cibuli a necháme přejít varem.
  • 3
    Krutony vyrobíme následovně: rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.