Cibulová polévka krémová s krutony
48 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 400mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůSýr Čedar
- 0,5lžičkaSůl
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme. Na másle zpěníme cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut.
- 2V mezičase v hrnci usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, zašleháme vodu a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Poté do jíšky propasírujeme uvařenou cibuli a necháme přejít varem.
- 3Krutony vyrobíme následovně: rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.