Cibulová polévka s koprem

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
  • 2
    Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme.
  • 3
    Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.