Cibulová polévka s koprem
40 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 250gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120mililitrůMléko polotučné
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůKopr čerstvý
- 20gramůCibulka jarní
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
- 2Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme.
- 3Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.