Cibulová polévka s pivem
30 min.

Ingredience
- 700gramůCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1litrVývar zeleninový
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na veku
- 4plátkyVeka
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na másle s olejem smažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky tak dlouho, až karamelizuje. Cibuli zaprášíme moukou, 1 minutu restujeme, poté zašleháme vývar a pivo. Polévku osolíme, okořeníme pepřem a vaříme zhruba 1/4 hodiny.
- 2V mezičase na másle opečeme plátky veky. Na horký plátek veky nasypeme ustrouhaný sýr a položíme do talíře na naservírovanou polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.