Cibulová polévka s portským vínem

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou a bílou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme, bagetu rozkrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme obě cibule, zpěníme, přilijeme portské víno, přivedeme k varu a vyvaříme na polovinu objemu. Dolijeme kuřecí bujón, ochutíme solí, pepřem, snítkou tymiánu, bobkovým listem a dále vaříme přibližně hodinu. Z polévky vyjmeme tymián a bobkový list, podle chuti dosolíme, dopepříme, polévku rozlijeme do keramických polévkových misek. Dosypeme nasucho opražené kostičky bagetky, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby krátce zapéct, je aby sýr lehce zezlátl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.