Cibulová polévka s portským vínem
90 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno portské
- 200gramůCibule červená
- 200gramůCibule
- 1000mililitrůBujón natur kuřecí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Gruyére
- 20gramůBageta
- 1gramBobkový list
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červenou a bílou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme, bagetu rozkrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme obě cibule, zpěníme, přilijeme portské víno, přivedeme k varu a vyvaříme na polovinu objemu. Dolijeme kuřecí bujón, ochutíme solí, pepřem, snítkou tymiánu, bobkovým listem a dále vaříme přibližně hodinu. Z polévky vyjmeme tymián a bobkový list, podle chuti dosolíme, dopepříme, polévku rozlijeme do keramických polévkových misek. Dosypeme nasucho opražené kostičky bagetky, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby krátce zapéct, je aby sýr lehce zezlátl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.