Cibulová polévka se žloutky
40 min.

Ingredience
- 3kusyCibule
- 1litrVoda pitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 4krajíceVeka tuková
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na rozehřátém másle a pod pokličkou dusíme do měkka. Zalijeme studenou vodou, zvolna přivedeme téměř k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- 2Žloutky rozšleháme s octem, solí a trochou polévky, vmícháme je do polévky a prohřejeme - nevaříme.
- 3Na každý talíř dáme rozpůlený plátek veky opečený v troubě do růžova a přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.