Cibulová polévka se žloutky

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na rozehřátém másle a pod pokličkou dusíme do měkka. Zalijeme studenou vodou, zvolna přivedeme téměř k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
  • 2
    Žloutky rozšleháme s octem, solí a trochou polévky, vmícháme je do polévky a prohřejeme - nevaříme.
  • 3
    Na každý talíř dáme rozpůlený plátek veky opečený v troubě do růžova a přelijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.