Cibulová polévka z Francie
45 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramCibule
- 1lžíceCukr krupice
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1,8litryHovězí vývar základní
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme v oleji máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, cukr a zpěníme. Zaprášíme moukou a cca 2 minuty opékáme.
- 2Přidáme vývar, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou, zvolna vaříme cca 30 minut.
- 3Polévku rozdělíme do misek a posypeme sýrovými krutony nebo nahrubo nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.