Cibulová smetanová omáčka
40 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceBešamel
- 1špetkaSůl
- 5lžicMáslo čerstvé
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
89 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme a asi 10 minut podusíme na rozehřátém másle. Vmícháme prohřátou bešamelovou omáčku a zvolna asi 20min provaříme.
- 2Poté rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
- 3Omáčka je vhodná k zapékané zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.