Cibulové gratinée
90 min.
Ingredience
- 1000gramůCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyChléb toastový
- 50gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Ta dáme restovat dozlatova na rozpálenou pánev, podlijeme vínem a vývarem, necháme 60 minut vařit.
- 2Polévku osolíme, opepříme, nalijeme do žáruvzdorných misek.Plátky chleba opečeme na rozpáleném oleji a přendáme do misek s polévkou, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct pod grilem 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.