Cibulové kotlety se sýrem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
461 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Od kosti nařízneme kotlety, naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli.
- 2Rozmícháme do mléka vejce, mouku a špetku soli.
- 3Rozehřejeme na pánvi olej a po obou stranách osmahneme kotlety. Vyndáme je a vložíme do horké mísy do tepla. Ve stejném oleji osmahneme cibuli.
- 4Olej s cibulí nalijeme do pekáče, položíme na něj kotlety, podlijeme mírně vodou, zakryjeme a v horké troubě zapečeme.
- 5Po chvilce maso zalijeme připraveným těstíčkem, posypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 11. 2015
Cibulové kotlety se sýrem
Dobře ochucené. Jen jsem dala méně mléka a méně vody, abych měla hustší zálivku. Na to, že to byla kotleta, tak chválím 😉