Cibulové kuře s citronem a feferonkami
60 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCitrony
- 1000gramůKuře
- 4lžíceOlej palmový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme citronovou šťávu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájené feferonky. Porce masa osolíme, opepříme a naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny. Potom maso necháme okapat a marinádu zachytíme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm kousky kuřete. Vyjmeme je, necháme stranou, cibuli s feferonkami opečeme, zalijeme zachycenou marinádou a 150 ml vody. Vložíme zpět maso a vše dusíme asi 30 minut pod pokličkou.
- 3Pokrm podáváme ozdobený kolečkem citronu. Vhodnou přílohou je rýže nebo kuskus.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.