Cibulové kuře s citronem a feferonkami

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme citronovou šťávu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájené feferonky. Porce masa osolíme, opepříme a naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny. Potom maso necháme okapat a marinádu zachytíme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm kousky kuřete. Vyjmeme je, necháme stranou, cibuli s feferonkami opečeme, zalijeme zachycenou marinádou a 150 ml vody. Vložíme zpět maso a vše dusíme asi 30 minut pod pokličkou.
  • 3
    Pokrm podáváme ozdobený kolečkem citronu. Vhodnou přílohou je rýže nebo kuskus.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.