Cibulové maso zapečené
45 min.

Ingredience
- 4kusyCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 600gramůHovězí maso zadní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky.
- 2Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a necháme zesklovatět na pánvi na másle. Kroužky cibule rozložíme na maso a vše přelijeme smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.