Cibulové pyré se smetanou
25 min.
Ingredience
- 500gramůCibule bílá
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Bílé zeleninové cibulky očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Připravené cibule vaříme ve vývaru asi 15 minut doměkka, potom je rozmělníme tyčovým mixerem.
- 3Do cibulového pyré vmícháme smetanu, víno a vše necháme přejít varem. Nakonec pyré osolíme, opepříme a mixerem zapracujeme studené máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.