Cibulovo-slaninová polévka s rajčaty
42 min.
Ingredience
- 1,4litryVývar drůbeží
- 700gramůCibule
- 120gramůAnglická slanina
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyKmín drcený
- 4lžíceSýr Gran Moravia
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibule očistíme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Libovou anglickou slaninu pokrájíme na proužky silné přibližně 1.5 cm. Dáme ji hrnce s nepřilnavým dne a restujeme nasucho za stálého míchání 2 minuty. Přidáme olej, cibuli a za častého promíchání cibuli vysmažíme dozlatova. Přidáme rajčata, horký kuřecí vývar a jakmile se polévka začne vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou polévku pomalu vaříme 20 minut. Občas polévku promícháme.
- 2Omyjeme čerstvé lístky bazalky a snítku petrželky, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno.
- 3Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokud by byla velmi hustá, přilejeme 50-100ml vývaru. Několik minut před dovařením zamícháme do polévky pokrájené bylinky.
- 4Na talířích horkou polévku posypeme nastrouhaným sýrem (českým parmezánem) a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.