Cibulovo-slaninová polévka s rajčaty

42 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule očistíme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Libovou anglickou slaninu pokrájíme na proužky silné přibližně 1.5 cm. Dáme ji hrnce s nepřilnavým dne a restujeme nasucho za stálého míchání 2 minuty. Přidáme olej, cibuli a za častého promíchání cibuli vysmažíme dozlatova. Přidáme rajčata, horký kuřecí vývar a jakmile se polévka začne vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou polévku pomalu vaříme 20 minut. Občas polévku promícháme.
  • 2
    Omyjeme čerstvé lístky bazalky a snítku petrželky, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno.
  • 3
    Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokud by byla velmi hustá, přilejeme 50-100ml vývaru. Několik minut před dovařením zamícháme do polévky pokrájené bylinky.
  • 4
    Na talířích horkou polévku posypeme nastrouhaným sýrem (českým parmezánem) a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.