Cibulovo-sýrový quiche
85 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Čedar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 165gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utvoříme drobenku z mouky, 140g másla a špetky soli. Přidáme 8lžic studené vody a vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny vychladit v lednici.
- 2Poté na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Zatlačíme k okrajům tak, aby vznikla miska a necháme ještě 20min chladit.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4V kastrolu rozpustíme máslo a na středním plameni v něm zahříváme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zkaramelizuje. Poté odstavíme. Dno těsta propíchneme vidličkou, pečeme 20min zakryté pečicím papírem a poté ještě 10min odkryté.
- 5V míse rozšleháme vejce, přidáme smetanu, připravenou cibuli, polovinu sýra, ochutíme solí a pepřem. Směs naneseme na korpus, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme cca 25min.
- 6Koláč necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.