Cibulovo-sýrový quiche

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utvoříme drobenku z mouky, 140g másla a špetky soli. Přidáme 8lžic studené vody a vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny vychladit v lednici.
  • 2
    Poté na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Zatlačíme k okrajům tak, aby vznikla miska a necháme ještě 20min chladit.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 4
    V kastrolu rozpustíme máslo a na středním plameni v něm zahříváme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zkaramelizuje. Poté odstavíme. Dno těsta propíchneme vidličkou, pečeme 20min zakryté pečicím papírem a poté ještě 10min odkryté.
  • 5
    V míse rozšleháme vejce, přidáme smetanu, připravenou cibuli, polovinu sýra, ochutíme solí a pepřem. Směs naneseme na korpus, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme cca 25min.
  • 6
    Koláč necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.