Cibulovo-vajíčková pasta
30 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 3litryVoda pitná
- 300gramůCibule
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 50gramůCibulka jarní
- 20gramůKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody opatrně lžící vložíme celá vejce, která povaříme asi 10 minut natvrdo. Uvařená vejce scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, drobně je nasekáme do misky, kam přidáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, nasekanou jarní cibulku, také nasekaný kopr, přisypeme mletou papriku, vylijeme olej, vše dobře spolu smícháme, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a ještě jednou promícháme.
- 2Pastu odložíme do lednice odpočinout a tam ji udržujeme až do podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.