Cibulový koláč s hermelínem
75 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 450gramůZakysaná smetana
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůSlanina vepřová
- 2špetkySůl
- 6kusůCibule
- 200gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
61 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, přidáme polovinu oleje, mléko a špetku soli. Vše pak pořádně smícháme v těsto a dáme na chladné místo.
- 2Na drobno si nakrájíme cibuli a lehce ji zpěníme na zbylém oleji.
- 3Nakrájíme si plátky hermelínu a vidličkou je rozmačkáme. Rozmícháme smetanu a vmícháme do ní rozmačkaný hermelín. Nyní do směsi přidáme vejce, cibuli, špetku majoránky, soli a pepře.
- 4Těsto rozložíme na plech a rovnoměrně potřeme směsí, kterou jsme si právě připravili. Poklademe plátky slaniny.
- 5Pak už jen stačí vložit do trouby a péct 45 minut na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 14. 12. 2015
Cibulový koláč s hermelínem
Výborný recept. Jen jsem přidala sůl i pepř 🙂. Hromada jídla nás uspokojila i další den. Díky za tip. Určitě palec nahoru 😉.
Anonymní uživatel
út 21. 2. 2017
Cibulový koláč s hermelínem
Vypadá úžasně a ještě lépe chutná! A variant je mnoho - různé sýry, místo slaniny šunka atd atd.