Cibulový koláč s tapenadou

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku zahřejeme mléko s máslem. Když se máslo rozpustí, přisypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne koule. Odstavíme z plotny.
  • 2
    Vychladlým těstem vyložíme kulatou koláčovou formu a necháme 30 minut v chladničce.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli 5 minut. Přidáme cukr, tymián, sůl a za občasného promíchání dusíme 30 minut. Cibule má zkaramelizovat a téměř se rozpadat.
  • 4
    V misce rozšleháme smetanu s vejci, nastrouhaným sýrem a špetkou pepře.
  • 5
    Dno korpusu potřeme tapenadou, poklademe cibulí a zalijeme smetanovou směsí. Formu postavíme na plech a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 6
    Můžeme podávat teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.