Cibulový koláč s tapenadou
70 min.
Ingredience
- 115gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Náplň
- 3lžíceOlej olivový
- 3kusyCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 240mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 2lžíceTapenáda se zelenými olivami
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zahřejeme mléko s máslem. Když se máslo rozpustí, přisypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne koule. Odstavíme z plotny.
- 2Vychladlým těstem vyložíme kulatou koláčovou formu a necháme 30 minut v chladničce.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli 5 minut. Přidáme cukr, tymián, sůl a za občasného promíchání dusíme 30 minut. Cibule má zkaramelizovat a téměř se rozpadat.
- 4V misce rozšleháme smetanu s vejci, nastrouhaným sýrem a špetkou pepře.
- 5Dno korpusu potřeme tapenadou, poklademe cibulí a zalijeme smetanovou směsí. Formu postavíme na plech a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 6Můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.