Cibulový koláč s tymiánem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky tymiánu otrháme, posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme cibuli, smažíme asi 10 minut ze všech stran, zakápneme octem, přisypeme tymián, sůl, pepř, promícháme a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Směs rozložíme na dno zapékací misky, zakryjeme plátem listového těsta, okraje dobře přimáčkneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 25 minut.
  • 2
    Misku vyjmeme z trouby, položíme na ni talíř dnem vzhůru, misku na talíř překlopíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.