Cibulový koláč s tymiánem
60 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 25gramůCukr krupice
- 500gramůCibule červená
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 40gramůTymián čerstvý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky tymiánu otrháme, posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme cibuli, smažíme asi 10 minut ze všech stran, zakápneme octem, přisypeme tymián, sůl, pepř, promícháme a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Směs rozložíme na dno zapékací misky, zakryjeme plátem listového těsta, okraje dobře přimáčkneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 25 minut.
- 2Misku vyjmeme z trouby, položíme na ni talíř dnem vzhůru, misku na talíř překlopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.