Cibulový koláč se smetanou a čerstvými paprikami
70 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- Náplň
- 1kusCibule
- 200gramůCibule červená
- 150gramůPórek
- 100gramůPaprika zelená
- 50gramůPaprika žlutá
- 50gramůPaprika červená
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůOlej olivový
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 100gramůHrách
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
63 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na těsto smícháme mouku s máslem, vejcem a solí a důkladně propracujeme. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a cca 60 minut necháme odležet.
- 2Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vmačkáme do formy i po stranách. Posypeme hrachem, zakryté alobalem vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a předpečeme.
- 3Červenou i bílou cibuli očistíme, pokrájíme na tenké dílky a zlehka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme podobně nakrájenou zelenou část pórku a nadrobno nasekané bylinky. Ochutíme solí a bílým pepřem. Papriky očistíme, opláchneme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Promícháme s restovanou cibulovou směsí a rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Vložíme zpět do trouby a při teplotě 200 °C dopečeme dalších cca 10 minut.
- 4Mezitím rozšleháme ve smetaně žloutky a poté nalijeme na koláč. Teplotu snížíme na 180 °C a zapékáme ještě 10-15 minut dozlatova.
- 5Koláč nakrájíme na klínky a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.