Cibulový koláč z listového těsta
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSezam - semena
- nápň
- 500gramůŠalotka
- 220gramůSýr matador smetanový
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej Heliol jedlý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Smetanový sýr v míse vyšleháme s termizovaným sýrem Lučinou a 2 lžícemi Maizeny (škrobová moučka), solí podle chuti a bílým pepřem.
- 2Šalotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme olej s máslem a šalotku zpěníme. Pak ji krátce osmažíme. Měla by mít jen zlatavý nádech.
- 3Listové těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy.
- 4První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme.
- 5Na první těsto dáme usmaženou šalotku, pokryjeme ji sýrovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.
- 6Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 20-25 minut dozlatova.
- 7Upečený koláč necháme trochu vychladnout, až potom ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.