Cibulový koláč z listového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
85 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanový sýr v míse vyšleháme s termizovaným sýrem Lučinou a 2 lžícemi Maizeny (škrobová moučka), solí podle chuti a bílým pepřem.
  • 2
    Šalotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme olej s máslem a šalotku zpěníme. Pak ji krátce osmažíme. Měla by mít jen zlatavý nádech.
  • 3
    Listové těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy.
  • 4
    První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme.
  • 5
    Na první těsto dáme usmaženou šalotku, pokryjeme ji sýrovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.
  • 6
    Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 20-25 minut dozlatova.
  • 7
    Upečený koláč necháme trochu vychladnout, až potom ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.