Cibulový konfit
70 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet Sherry
- 125mililitrůVíno červené
- 2lžíceSirup Monin - grenadina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2V kastrolu na rozpuštěném másle necháme mírně zkaramelizovat nakrájenou cibuli spolu s cukrem. Přidáme ocet, víno, grenadinu, sůl a pepř. Vše zvolna vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu.
- 3Ke konci vaření má cibule připomínat červené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.