Cibulový řízek

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme, lehce naklepeme a okořeníme solí a pestrým pepřem. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C).
  • 2
    Ohřejeme na středně velkém plameni nejprve pánev a pak olej. Řízky smažíme po každé straně asi 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé. Všechnu cibuli dobře podusíme 5 minut na výpeku, až změkne, ale nezhnědne. Přilijeme vývar a necháme jednou přejít varem. Cibuli ochutíme solí a pepřem a úhledně narovnáme na řízky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.