Cibulový řízek
30 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 5gramůSůl
- 4lžíceOlej stolní
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme, lehce naklepeme a okořeníme solí a pestrým pepřem. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C).
- 2Ohřejeme na středně velkém plameni nejprve pánev a pak olej. Řízky smažíme po každé straně asi 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé. Všechnu cibuli dobře podusíme 5 minut na výpeku, až změkne, ale nezhnědne. Přilijeme vývar a necháme jednou přejít varem. Cibuli ochutíme solí a pepřem a úhledně narovnáme na řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.