Cibulový salát s ovčím sýrem
35 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůŠunka dušená
- 4lžíceVíno madeira
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, dvě z nich nakrájíme na osminky. Oloupanou cibuli krájíme na tenké plátky.
- 2Olej svaříme s vínem, octem, cukrem a solí. Ihned ho nalijeme na cibulové plátky, necháme vychladit.
- 3Omytou okurku postrouháme nahrubo, šunku rozkrájíme na proužky, sýr rozdrobíme.
- 4Z cibule slijeme zálivku do hrnku, žloutky ze zbylých dvou vajec rozmačkáme vidličkou a promícháme se zálivkou na hladkou omáčku. Nakonec všechny suroviny promícháme vidličkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.