Cikánská roštěná

40 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 40gramůSádlo vepřové škvařené
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 8gramůSůl
    • 5gramůPepř černý mletý
    • 6decilitrůVoda pitná
    • 400gramůHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme paprikou, necháme zpěnit. Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme. Vložíme na cibulový základ, osmahneme z obou stran, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme do měkka za občasného podlití. Smícháme smetanu s moukou, maso zalijeme, necháme povařit. Každou porci masa podáváme se šťávou a ozdobenou hřebínkem z opečené slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.