Cikánská roštěná
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 6decilitrůVoda pitná
- 400gramůHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme paprikou, necháme zpěnit. Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme. Vložíme na cibulový základ, osmahneme z obou stran, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme do měkka za občasného podlití. Smícháme smetanu s moukou, maso zalijeme, necháme povařit. Každou porci masa podáváme se šťávou a ozdobenou hřebínkem z opečené slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.