Cikánský tokáň

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na vypečeném tuku následně osmažíme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, na základ vložíme na nudličky, pokrájené vepřové maso, orestujeme, podlijeme a zakryté zvolna dusíme. Po troškách podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přihodíme na nudličky rozkrájenou papriku, dodusíme.
  • 2
    Nakonec přidáme nakrájená rajčata a necháme je rozvařit. Pokrm osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, krátce povaříme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 11. 2015
Cikánský tokáň
Tokáň byl vynikající. Moc jsme si pochutnali. Dala jsem místo zelené papriky červenou a přidala lžičku koření Divočina. Super recept 😉.