Cikánský tokáň
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 6decilitrůVoda pitná
- 200gramůPaprika zelená
- 100gramůRajčata
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na vypečeném tuku následně osmažíme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, na základ vložíme na nudličky, pokrájené vepřové maso, orestujeme, podlijeme a zakryté zvolna dusíme. Po troškách podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přihodíme na nudličky rozkrájenou papriku, dodusíme.
- 2Nakonec přidáme nakrájená rajčata a necháme je rozvařit. Pokrm osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, krátce povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 11. 2015
Cikánský tokáň
Tokáň byl vynikající. Moc jsme si pochutnali. Dala jsem místo zelené papriky červenou a přidala lžičku koření Divočina. Super recept 😉.