Čínská krevetová polévka
30 min.
Ingredience
- 4kusyHouby černé
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 300gramůTreska aljašská
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1litrVývar drůbeží
- 1kusZázvor celý
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 50mililitrůOcet vinný
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 10gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
249 mg
Postup přípravy
- 1Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody. Poté je necháme okapat, odřízneme tvrdší části a zbytek nakrájíme na jemné nudličky. Jemně nasekaný zázvor vložíme do vývaru a přivedeme k varu. Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3-4 cm dlouhé nudličky. Maizenu smícháme se solí a nudličky ve směsi pečlivě obalíme. Po jedné je protáhneme lehce rozšlehaným bílkem a vložíme do vřícího vývaru. Zprudka povaříme přibližně 3 minuty.
- 2Připravené houby rychle osmahneme na pánvičce na oleji. Přidáme je i s krevetami do vývaru a povaříme přibližně 2 minuty, zkontrolujeme, zda jsou kousky ryby dostatečně vařené. Vmícháme ocet a nasekané lístky koriandru. Dochutíme pepřem, případně dosolíme. Přivedeme k varu a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.