Čínská polévka se žampiony a pórkem
30 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 200gramůHrášek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVegeta
- 3lžičkySolamyl
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.
- 2Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.