Čínská polévka se žampiony a pórkem

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.
  • 2
    Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.