Čínské hovězí s brokolicí
30 min.
Ingredience
- 500gramůFlank steak
- 50mililitrůVoda pitná
- 300gramůBrokolice
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusPaprika červená
- 5lžicOmáčka sójová
- 1,5lžíceSherry brandy
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaSezamový olej BIO
- 4lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu: smícháme lžíci sójové omáčky, lžičku sherry, lžíci kukuřičného škrobu, med a sezamová semínka.
- 2Připravíme si hovězí maso: Maso nakrájíme na tenké proužky. Dáme je do marinády na 15 minut při pokojové teplotě.
- 3Česnek utřeme, papriku nakrájíme na dvoucentimetrové proužky. Brokolici nakrájíme na malé růžičky.
- 4Připravíme si omáčku: Smícháme kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, 3 lžíce sójové omáčky, zbylé sherry a kukuřičný škrob.
- 5Do woku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Přidáme brokolici a 3 minuty povaříme. Dáme ji do misky.
- 6Wok vytřeme dosucha a rozpálíme ho. Přidáme olej, zázvor a česnek. Po 30 vteřinách přidáme marinované maso a vaříme ho 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme připravenou omáčku a ještě dvě minuty povaříme. Přidáme brokolici a papriku a ještě 2 minuty opékáme.
- 7Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Čínské hovězí s brokolicí
Vynikající tip na přípravu hovězího masa