Čínské masové kuličky

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
952 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Vejce v misce rozšleháme metlou.
  • 3
    Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.
  • 4
    Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.
  • 5
    Na okraj servírovacího talíře nebo mísy položíme dokola kolečka okurky, doprostřed dáme masové kuličky, posypeme je nakrájenou kapií a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.