Čínské masové kuličky
30 min.
Ingredience
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceBramborová kaše sušená
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaVegeta
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1kusKapie
- 1kusOkurka salátová
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
952 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky.
- 2Vejce v misce rozšleháme metlou.
- 3Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.
- 4Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.
- 5Na okraj servírovacího talíře nebo mísy položíme dokola kolečka okurky, doprostřed dáme masové kuličky, posypeme je nakrájenou kapií a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.